Dirk Magnus benoemd tot nieuwe CEO van C-Power

27-02-2020

Brussel – 14 februari 2020

De raad van bestuur van C-Power heeft de 51-jarige Dirk Magnus benoemd tot CEO van C-Power; dit vanaf 1 maart 2020 in opvolging van Jaak Rutten, die met pensioen gaat op 65-jarige leeftijd.

Dirk Magnus studeerde in 1991 af als Burgerlijk Werktuigkundig–Elektrotechnisch Ingenieur aan de VUB. Hij startte zijn carrière bij Tractebel Engineering en kwam eind 2006 bij C-Power in dienst, waar hij verscheidene technische en contractuele verantwoordelijkheden had. In 2013 werd Dirk lid van het Directie Comité.  

Jo Geebelen, voorzitter van de raad van bestuur van C-Power stelt: “Om Jaak Rutten op te volgen, waren we op zoek naar een CEO met de nodige ervaring en vaardigheden om een dynamisch en sterk managementteam te leiden in een innovatief en zeer technisch bedrijf, waar nood is aan iemand met een goede zakelijke kennis en ondernemingszin. Ik ben ervan overtuigd dat Dirk Magnus, die wij al jaren kennen, de juiste keuze is. De raad bedankt Jaak Rutten voor zijn toewijding en leiderschap gedurende de voorbije 8 jaar”.  

Sinds 2013, bezit en beheert C-Power het eerste windpark in de Belgische Noordzee, gelegen op de Thornton Bank, met 54 turbines en een totaal vermogen van 325 MW.
C-Power is in handen van een groep Belgische aandeelhouders: Z-Kracht, Socofe, SRIW Environnement, VEH, Nuhma en DEME, en drie Europese partners: innogy SE, Marguerite Wind en EDF-EN.