SCHIC winnaar van de offshore Oscar Health & Safety tijdens de Belgian Offshore Days

08-03-2023

Het SCHIC project werd verkozen als winnaar van de Health & Safety Award tijdens de openingsreceptie van de Belgian Offshore Days:

https://www.linkedin.com/posts/belgianoffshorecluster_offshoreoscars-belgianoffshoredays-congrats-activity-7039288302394327040-easC?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

SCHIC staat voor Safety Culture Health Improvement Campaign en is een campagne die C-Power in 2015 lanceerde met haar dochterbedrijf THBMS (toen nog Senvion Benelux) en hoofdaannemer John Cockerill. De 3 bedrijven beslisten om samen de krachten te bundelen om van het windpark op de Thorntonbank een gezondere en veiligere werkomgeving te maken. Ondertussen is het programma een gevestigde waarde; waarbij we blijven inzetten op bewustwording en preventie om iedereen te doordringen van een cultuur van veilig werken.

Enkele voorbeelden:
2x per jaar organiseren we een veiligheidsdag waar iedereen aanwezig is en de medewerkers actief bijdragen met workshops en presentaties. Op elke veiligheidsdag lanceren we een nieuw thema (b.v. eerste hulp) dat dan in de maanden nadien extra in de kijker wordt gezet. Er vinden doorheen het jaar verschillende veiligheidswerkgroepen plaats met telkens leden van de 3 bedrijven. Management zit hierin samen met administratief personeel en techniekers. Die mix vinden we heel belangrijk, zo hebben we input van alle zijden. Er is ook een maandelijkse nieuwsbrief met veiligheidsnieuws en op slecht weer dagen worden er interne veiligheidsoefeningen georganiseerd op maat van onze bedrijven (zoals bijvoorbeeld EHBO, reanimatie, persoon over boord oefeningen, redding oefeningen op onze oefenconstructie in onze loods, aanleren van knopen,…). SCHIC heeft ook een mascotte Juliet die ons informeert over allerhande veiligheidszaken.


De campagne kan als uniek gezien worden omdat deze over de 3 bedrijven heen gaat. We hebben er bewust voor gekozen dit te verbreden tot onze aannemers en er geen exclusief C-Power verhaal van te maken. Enkel op die manier wordt ook echt iedereen bij ons werkzaam betrokken. Alle werknemers hebben de kans om deel te nemen aan de werkgroepen en zich te verdiepen in bepaalde veiligheidsonderwerpen.